Thursday, August 26, 2010

Kahve Bahane Muhabbet Şahane...

Dedikodu, dertleşme, çekiştirme ve biraz daha dedikodu ve dertleşme. Kız kıza muhabbetin amacını ve anlamını özetlemek gerekirse bu olurdu. Tabi o arada kaç erkek bundan nasibini alır bilinmez ama eninde sonunda olay tatlıya bağlanır ve tabiki kahve falı bakılır; ileride hakkında dedikodu yapılıp yorumlanılabilecek bir aday var mı acaba diye merak edilip beklenir? (bir anlamda istemem yan cebime koy hesabı...) 
Evet bu sahne hepinize tanıdık geldi değil mi? Sex and the City gibi, Friends'in Rachel ve Monica'sı gibi her yerde bu muhabbeti yapan bir kız grubu görmemeniz mümkün değil. Bir dahaki gidişinizde bakın mutlaka sağınızda solunuzda en az 2 en fazla 3-4 kişilik kızlar grubu mutlaka görürsünüz. Ama asıl konu o grubu görmek değil asıl konu orada hepimizin neler olduğunu biliyor olmamız. Erkekler genelde o kızları gördüklerinde "vah vahhh şimdi şu kızlara bak abi gene toplanmışlar engizisyon mahkemesi gibi kimbilir hangi garibanları eleştiriyolar. Yazık bunların erkek arkadaşlarına." diye hemcinslerine acırlarken onları kurtarmanın bir yolu olmadığını bilirlerken aynı masa ve kızlara bakan ortamdaki diğer kızlar ise "ahh bea işte budur. Kimbilir gene ne yapmıştır şu kızların erkekleri? Bizimkilerle aynı şeyleri mi yapıyorlardır yoksa daha mı iyilerdir?" tarzında hem kendi erkek arkadaşlarını ve ilişkilerini gözden geçirirler hem de sessiz bir anti-erkek fan club'lığına soyunurlar.
Kız muhabbetlerinin yegane vazgeçilmezidir, hatta bilakis kızların bir araya gelmelerinin başlıca konusudur diyebiliriz. Muhabbetin konularını yüzdeye vursak yüzde 60 erkekler, yüzde 10 alışveriş, geri kalan 30 aile, arkadaşlar, iş ve diğer şeylerdir. Erkekler içinde durum farklı değildir. Bu erkekler arasındaki muhabbetin kızlar arasında uyandırdığı merak konusu yıllar yılıdır vardır ama aslında bellidir sadece erkekler bunu hep inkar ederler. Hep muhabbetin araba, futbol ve bazende kızlar olduğunu söylerler ama aslında onlar içinde biz kızlar için olan yüzdeler az buçuk farkla geçerlidir. Ha, ama arada bir fark var. Biz kızlar birbirmize işte "erkek arkadaşım şöyle yaptı böyle dedi" diye anlatarak ve yorumlayarak toplu bir terapi grubu modunda takılırken erkekler sadece yüzeysel biçimde "kız böyle yaptı abi. - hadi ya kız milleti işte oglum" tarzında sadece bir muhabbetin bir kısmını geçirme anlamında kullanıyorlar. Birbirlerine tavsiye vermek şöyle dursun böyle bir mantığın nasıl çalıştığı hakkında biz kızları anlamalarıda mümkün olmaz hiç bir zaman. Gerçi eğer birbirlerine tavsiye vermeye kalksalar sanırım işte o zaman biz kızları daha acı sonlar bekler. Düşünsenize sizin dert yandığınız hareketleri yapan erkekler birbirlerine tavsiye veriyolar. Aman Allah'ım!!! Dertler bir iken katmer katmer olur. Çünkü zaten verecekleri tavsiyeler; bizleri dertleşmeye iten hareketleri yaratan beyinlerden çıkacağı için o gelecek tavsiyeler o hareketlerin daha da dertlisi olur. Ve biz kızlar bunu değil "starbuckstaki tall latte" ile "venti duble espresso shotlı latte" ile bile zor çözebiliriz.
Ama sanırım biz kızlarda da sıkıntı yok değil. Bizde içten içe aslında bu grup terapilerini ve bu terapilere malzeme çıkmasını sağlayan o erkek hareketlerini seviyoruz. Bunları tartışmayı birbirmize örnek olmayı seviyoruz. Bunun altında yatan neden belki kendi ilişkimizin ve erkeğimizin değerini anlamamızı sağlamasına yardımcı olduğu için narsistçe, ya da belki de karşımızdaki arkadaşımızın erkek arkadaşının yada eşinin yaptıklarını görüp ondan ders almamızı sağladığı için birazda sadistçe ama nedeni her ne olursa olsun o terapiler bize hayat veriyor. Deşarj olmamızı, kafamızı dağıtmamızı ve bir anlamda sıkıntılarımızı unutmamızı sağlıyor. (ve bunun için terapistlere ve psikologlara verilecek paradan kurtarıyor! Bunun içinde ayrı bir takdiri hakediyor. Düşünsenize bir kahve parasına 3-4 farklı psikologdan başka ne şekilde yorum alabilirdiniz?)


Bende seviyorum. İtiraf ediyorum hatta kahve bahane muhabbet şahane diyorum... ve kızlar size söylüyorum "Haydi Kahveye!!!"

3 comments:

  1. canım yine çok güzel olmuşşş... daha çok daha çok daha çoklarını bekliyorum :) ayrıca en kısa zamanda bir kahve içelim... bol dedikodulu olsun hem de eheh :))

    ReplyDelete
  2. bu kaçıncı kere yorum yapmaya çalışışım bilemiyorum ama olsun sana değer :) eline sağlık canım gerisini de bekliyorumm.. en kısa zamanda bol dedikodulu bir kahve içelim diyorum ahah :))

    ReplyDelete