Monday, August 23, 2010

Tek Kişilik A Takımı...

80'ler... O unutulmaz dizilerin olduğu hepimizin halen Facebook'ta veya Youtube'da videolarını izlerken yüzümüze tebessüm konduğu yıllar... Büyük şalvarlar; Can't Touch This dansı, Şeker Kız Candy çizgi filmi ve tabiki o unutulmaz ardı arkası gelmeyen diziler: Alf; Bizim Ev, veeeeee A TAKIMI!!! (şu anda o girişi müziği ve o siyah minibüs hepimizin kafasında canlandı di mi?? BA ve altınları, kafadan kontak Murdoch, Cuba purosu bağımlısı akıl küpü Smith ve kizların gözdesi Playboy Face) Sonunda sinemalarımıza bunca seneden sonra teşrif etmişler; eh bize de tabi bunca senenin hatrına gidip izlemek farz oldu... Ama yine de eskinin tadı bi başka oluyomuş dostlarım.. Filmi gidin izleyin tabi ama blog'da film hakkında pek yorum olmayacak takdir edersiniz ki.. (öyle olsaydı film eleştirmenliği blog'u yapardık dimi ama?? biz burda farklı klasmanda oynuyoruz...)
A Takımı konseptini bilirsiniz değil mi? (bilmeyenler için hemen bi briefing yapalım) Mr Smith(nam-ı diğer Hannibal Smith grubun ele başıdır, takım kurucusudur, plancısıdır. Face ise pretty face ve tatlı diliyle her istediğini elde eden--bayanlar dahil--, Murdoch sıyırmış ama feci yetenekli uçak pilotu ve BA ise grubun fiziksel gücüdür) Bir de sloganlarını unutmayalım: Bir derdiniz varsa, başka kimse yardım edemiyorsa, ve onları bulabilirseniz , o zaman belki siz de onları işe alabilirsiniz.
Şimdi şu grubun tanımına bir bakın ve bir daha düşünün... Aklınızda ne canlandı??
Benimkini hemen söyleyeyim... BİR KADIN!!!! :) Evet evet. Şöyle ki bu 4'lüyü ve özelliklerini topladığınızda aslında Bir Kadın'ın özelliklerini buluyosunuz grupta. Mr. Smith'in planlama gücü biz bayanların organize oluşumuzu, evi ve hayatı çekip çevirmemiz, olasılıkları hesaba katarak plan yapmamız ve hep bir adım ötesini düşünerek plan yapmamızı anlatmıyor mu?
Peki ya Face? O ve onun tipini ve tatlı dilini kullanarak yolunu yapması ve insanları biraz da bu yolla yönlendirmesi.... Bu da biz güzel kızların (!) kullandığımız yol değil midir?-- Tabiki sınırlar dahilinde --
Murdoch'a gelince.. O da biz kızların bazen hiç düşünmeden istediğimiz şeyin ne olduğunu bildiğimizde korkusuzca gözümüzü karartıp elimizden geleni ardımıza koymadığımız o deli ruhumuzu temsil ediyor.
Ve BA!! BA için konuşmaya gerek var mı? O sivri topuklarla ordan oraya koşturduğumuzda aynı anda elimizde çanta ve torbaları taşırken kimimiz bunun yanında bir diğer kolunda da bebeğimizi taşıyabiliryoruz ve bunu yaparken kimseden yardım talep etmeyi aklımıza bile getirmiyoruz.(bunu yapabilecek fiziksel güçte herhangi bir erkek var mıdır?) Ancak bu gücün yanında bazen ufacık bir fare veya böcek görür görmez  ise korkudan çığlığı basabiliyoruz ve yanımızda eşimiz, erkek arkadaşımız ya da orada bulunan bir erkeğin yardımına ihtiyaç duyabiliyoruz. (BA'in durumunda Uçak korkusudur bu)Bu da aslında bizim o fiziksel ve ruhsal gücümüzün yanında kimi zaman önüne geçemediğimiz savunmasızlığımızı ve sevdiklerimize olan ihtiyacımızı temsil ediyor.
Evet 4 işlem gibi. Bu 4 insanı 4 farklı karakteri bir araya getirdiğinzide karşınıza biz kadınlar çıkıyoruz. Nasıl etkileyici değil mi? 1 kadın 4 erkek misali.. Demekki neymiş? Başınız derde girdiğinde 4 erkek bulmanız gerekirken 1 kadın çağırmanız yeterli olacaktır. Siz bayan dostlarım sizin içiniz rahat olsun bizim her birimiz gördüğünüz üzere 4 erkeğe bedeliz ve başımız derde girdiğinde korkacak birşeyimiz olmamalı.
Bizdeki planlama ruhuyla, tatlı dilimizle, tutkumuzla ve kimi zaman gözü karalığımızla ve tabiki en önemlisi etrafımızda sevdiğimiz, değer verdiğimiz insanlar olduğu sürece sırtımız yere gelmez.

O zaman nedir?
If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them, maybe you can hire... The G-Team. (that is the Girls Team)

4 comments:

  1. harika konu harika anlatım harika bağlayış ve harika son... a takımını kim sevmez ki... çok iyi seçim tatlım çok sevdim!! :)

    ReplyDelete
  2. Evet Bubu Hanım artık izleniyorsunuz, mutlu olunuz, güzel yazılarınıza devam ediniz.

    A-Takımı'na gelince, fazla söze gerek yok, film yıkılıyor, ama "başın sıkışınca 1 kadın çağır" olayını tam anlayamadım :)

    Atarlar içeri beyaz kadın (siyah değil) ticaretinden haberin olmaz, dikkat et yazılarına, blog yönetmek sorumluluk ister auehauhe.

    Bu da hoşgeldin mesajım olsun ;)

    ReplyDelete
  3. @supernaut...
    ewt izleniorum çook mutluyum teşekkür ederim.
    A takımı konusunda hala dizisini tercih ederim sanırım.. :)
    ama başın sıkışınca 1kadın çağır olayını saptırmayalım lütfen.. ordaki olay tamamen başın sıkışınca sana 1 kadının yardımı yeterli olurdu.. (verilen mesajları yazarın dilinden yorumlayalım ltfen!!!) :)

    ReplyDelete
  4. sahane anlatim ,, ayrica konulari birbirine guzell baglamissin bubucum!!! "girl power"gibiiiiisiiii yokkkk :))

    ReplyDelete