Friday, August 20, 2010

Olsun Be Güzelim Olsun Darısı Başıma Olsun...

"Darısı Başına inşallah!"
Allah'ım ne çok seviyoruz bu sözü söylemeyi. Sırf bu yüzden evli çiftleri kutlamaktan kaçar hatta Facebook'taki fotolara yorum yapmaktan korkar olmuştum.
Gelgelelim bu acemilik dönemlerimdeydi. Korkunun ecele faydası yok, korkularınla yüzleşmelisin politikasını uygulayınca (ve bir de sanırım küçük kardeşini evlendirince) bu lafa karşı bir bağışıklık sistemi geliştiriyorsun ve onla nasıl başa çıkacağını öğreniyorsun. Hatta şimdi öyle bir hal aldı ki günlük yemeklerden sonra birer doz darısı başına duymazsam sanırım bağımlılar gibi krize girme ihtimalim var. (Sırf bu yüzden; dün gece tanımadığım bir çifte sırf "darısı başına" desinler diye usulca sokulup "mutluluklar dilerim" dedim...)
Ama asıl sorun "darısı başına" denmesi değil kimin tarafından denildiği. Özellikle kardeşini yeni evlendirmiş birisi olarak son 2 haftadır bu lafı duyduğum her muhabbet için kenara 1TL koysaydım (ki para biriktirmek konusunda zayıf olan ben için bu muhteşem bir yol olurdu) şu an milyarları cebe indirmiş ve tabi ki alışverişe vermiştim kendimi.
Şimdi kendimi bu konuda usta ilan ederek siz çekirge dostlarıma bir iki ders vermek isterim. Böylece her bu lafı işitmeye yaklaştığınızı anladığınızda hazırlıklı olup oradan koşarak kaçmak yerine kendinizi savunup zafer kazanmanın verdiği mutlulukla gününüzü daha da güzel kılabileceksiniz.
Öncelikle düşmanınızı tanımalısınız. (burada düşman potansiyel teyzeler; evli çiftler; onların yakınları ve tabiki sizin yakınınızdan bir düğün olmuşsa bilumum sizin tanıdıklarınızdır.) Özellikle teyzeler bu gibi durumlarda "içineşeytankaçmışgiller"den olup çıkarlar. Orada sukunetinizi korumalısınız. Bir teyze "ah canım kardeşin mi evlendi; Allah mesut etsin" dediğinde hazır olun!!! (siz acemiler bunun masumane bir sohbet olucağını düşünürken o sırada şeytan çoktan teyzenin içine girmiş ve onu yönlendiremeye başlamıştır) "teşekkür ederim sağolun Amin" diyerek bitirmeye çalıştığınız anda, işte tam orada teyze sol kroşeyle gelir."Darısı senin başına inşallah kızım; sıranı savmışsın heralde der."(orada aslında iğnelemenin doruk noktası ve bunun yanında evde kalmışsın galiba kızım kardeşin senden önce gitmiş uyan mevcuttur; size olta atmıştır teyze/şeytan ve oltaya düşmenizi beklemektedir.) "evet gençler mutlu olsun dedik evlendirdik."(hala sukunetinizi koruyorsunuz.) "Ah kızım seninki ne zaman hayırlısıyla?"(artık teyze ısınma turlarını geçmiş ve boks maçına girişmiştir.) "teyzecim kısmet bakıcaz artık duruma" (siz hala on guard durumunda beklemedesiniz) "kızım güzelsin, bu kadar şirinsin, akıllısın, pek hanım hanımcık hoşsun, seni kaçırmazlar." (ah be teyze şimdi bel altı vurdun. fonda Nil'le şimdi benle kimler evlenmek ister; canım hem yuva kurmak, hem eğlenmek ister diyoruz) "teşekkür ederim. bakıcaz teyzecim kısmet böyle şeyler." Oysa teyze çoktan nakavt vuruşuna hazırlanmaktadır. "tabi kızım insanın karşısına ne zaman çıkacağı belli olmaz; ama çokta ertelememek gerekir. Sende çok geç kalma!!!" (işte o öldürücü vuruş!! Aman teyzecim sana "adam gibi adam yok nerde yada bize rast gelmez diye şakımak istiyorum!! ama şeytana uymayacam!!) "tabi teyzecim elbet olur inşallah acelemiz yok." ama teyze son vuruşu yapmak ister. "tabi kızım geç olsun ama adam gibi adam olsun" der. Sende kocaman bir "inşallah Amin" çekersin. Teyzenin seni alt edemediğini gösterirsin. Sen varsan bende varım diyerek sonuna kadar yıkılmadım ayaktayım havasında takılırsın. Teyze bütün masumiyetiyle(!) bi "Amin" patlatır. (ama işte bu senin zafer dansı yapmanın sırasıdır!!!) Teyze yılmıştır, bezmiştir, senden bi cacık olmaz beni de yordun demiştir. Ellerine sağlık hadi durma kutla bu zafer senin, yüreğine sağlık.
Bunu ilk yaptığında zor gelecektir, şeytanla dans edeceksin ama pes etmeyeceksin. Başardığında tattığın o hazzı görünce sarhoş olacaksın ve daha da isteyeceksin. Bundan sonra kralı gelse koymaz diyerek genci, yaşlısı, yeni evli çifti, eşi dostu hepsine bi "hade hade hadeeeeeeeeeeeeeeee" çekeceksin. Aynı Tanjevic'in 12 Dev Adam'a FIBA Şampiyonası için rakiplerine karşı verdiği taktikler gibi sende her türlü taktiği geliştireceksin. Eh sonra da belki Bubu demişti deyip birde gelip bana burdan "bende yaptım" çekersen daha ne ister şu paşa gönlüm.

Eh dostlarım bu konuda pek bi doluymuşum galiba. Normaldir. Hala 2 hafta önce düğün günü bana her masada vaadedilen "darısı senin başına, sana da birini bulmamız lazım" sözlerinin gerçekleşmesini bekliyorum. Evli çift yarın balayından dönüyor ama o 25 masadan hala tık yok...

 Olsun  canları sağolsun. Bizde Tarkan'la birlikte onlara şöyle diyoruz...
"Olsun be güzelim olsun; darısı başıma olsun...
  Olsun be güzelim olsun; aşkın sağı solu belli olmaz..."

P.S : 25 masa X 10ar kisi X 1TL = 250 TL hasılamı bekliyorum...

2 comments:

  1. olsun be güzelim olsun aşkın sağı solu belli olmaz... gerçekten de olmaz... darısı başımıza o halde bubucum :))

    ps: sana 1 tl değil dünyalar feda! :))

    ReplyDelete